10x Sadepäivän iloja

Ulkona sataa vettä. Välillä se sateen ropina hiljenee, kun toisinaan se taas hakkaa maahan asti voimalla. Jotenkin tuo ääni saa minut rentoutumaan. Taivas on pilvinen, harmaa ja ankean näköinen, mutta samalla niin upea. Ihanaa, että sataa! Toiset eivät tykkää sateesta yhtään ja sade saa mielen turhautumaan, toiset minut mukaan lukien odottavat välillä saapuvaksi kunnon sade-/ukkosmyrskyä. Sade herättää luonnon eloon, sade kastelee ja sade saa ilman raikkaammaksi. Minä rakastan mennä sateen jälkeen ulos, koska ilma on mitä raikkain. Kesäsade on rakkautta. Sitä paitsi tekisi mieli mennä ulos seisomaan, nauttimaan ja tanssimaan sadetanssia. Sadepäivät kuuluvat kesään, vaikka auringonpaistetta toivoisimmekin. Mitä sitä sitten voisi sadepäivänä tehdä, jos sateesta ei tykkää? Kaikille löytyy varmasti mielekästä tekemistä, vaikka ilma ei olisikaan suotuisa.
- Bloggaa! Ainakin meille blogin pitäjille löytyy tekemistä, aina voi luonnostella tekstejä valmiiksi, muokata valokuvia, somettaa ja julkaista postauksia. Itse mä aina yritän käyttää hyödyksi hetket, jolloin ei muuta tekemistä keksi tai muuta ei jaksa tehdä. On mukavaa, kun on aikaa tehdä blogia valmiiksi teille.

- Tee kesäherkkuja! Miten olisi vaikka kesäinen pavlova tai vesimelonista tehty kakku? Itsetehdyt jäätelöt tai herkullinen marenki-jälkkäri? Kesällä on lupa herkutella, eteenkin kun marjat ja hedelmät ovat parhaimmillaan.

- Siivoa! Kenellä nyt ei olisi siivottavaa kotona silloin tällöin tai vähän useamminkin? Ei ehkä kivointa puuhaa, mutta sadepäivänä saa varmasti paljon aikaan. Muistakaa myös tuulettaa niin sisälle tulee myös ihanan raikas ilma.

- Lue kirjaa! Mulla jäi lomamatkalla yksi kirja vielä vähän kesken ja voisin hyvin kuvitella lukevani sen näin sadepäivänä loppuun. Ihmettelen, että tänä vuonna tulee oikeasti luettua edes se yksi kirja ja jäin jopa vähän lukemiseen koukkuun.

- Lähde museoon! Tämän voi tehdä joko ihan yksin tai keräten porukan kasaan. Eikö olisi hyvä päivittää tietoa nykytaiteesta ja kulttuurista ylipäätään? Mä en ainakaan itse tiedä mistään tällaisesta, joten tekisi hyvää itsellekin.
- Ulkoile! Jos kuitenkin tykkäät sateesta niin ei muutakuin kumisaappaat ja sadetakki päälle ja menoksi. Käy vaikka hyppimässä vesilätäköissä.

- Lähde kyläilemään! Nää ystäviä tai sukulaisia, joita et ole nähnyt aikoihin. Kaikki ilahtuvat varmasti näkemisestäsi. Tai menkää vaikka yhdessä lounaalle tai testaamaan jokin uusi kahvila?

- Ota päikkärit! Sadepäivänä saa myös ihan luvan kanssa köllötellä sängyn pohjalla ja ottaa vaikka neljät päiväunet, jos siltä tuntuu. Aina on hyvä nukkua univelkoja pois niin jaksaa taas painaa entistä kovemmin eteenpäin.

- Mene salille! Oli se sitten perinteistä raudan nostamista tai jokin raikas ryhmäliikuntatunti niin kannattaa käydä hikoilemassa. Liikunnan jälkeen on monesti niin loistava ja energinen fiilis.

- Shoppaile! Voit joko selata miljoonia nettivaatekauppoja ja kuunnella samalla mieleistä musiikkia tai lähteä kviijalkakauppoihin kiertelemään. Nyt on kesän kuumimmat alet käynnissä ja hyviä ja vähän huonompia löytöjä voi tehdä hyvään hintaan.
Voihan siis sadepäivänäkin tehdä monia älyttömän kivoja juttuja ♥

15 kommenttia

  1. Sadepäivätkin on just ihania! ♥ Mä tykkään kesäsateestan kun kaikki on sen jälkeen vielä vihreämpää ja vehreämpää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja ne kuuluu kesään ♥ Nimenomaan se vehreys ja ilman raikastuminen on ihan parasta!

      Poista
  2. Aivan ihana postaus! Tosi hyviä vinkkejä! :) <3

    http://www.tanyaewwel.com

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus, ja muutenkin kiva blogi :-) Liityin lukijaksi!

    http://osakaksi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus ja ihanat kuvat! Museot ei ois yhtään hullumpi idea toteutettavaksi sadepäivänä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oliskaan, pitää siis raahata seuraavana sadepäivänä sivistämään itteensä! :-D

      Poista
  5. Aivan ihania ideoita <3 Ja kauniit kuvat tietty jälleen kerran :)

    VastaaPoista
  6. Oi vitsit, näistä vinkeistä täytyy ottaa vaari! :)

    http://immaybedrunk.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Kivoja ideoita ja näin Suomessa ne tulevat tarpeeseen ;)

    VastaaPoista

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.