Miten postaukseni syntyvät?

Tällä kertaa ajattelin tulla näyttämään teille ehkä hieman erilaisen postauksen. Tänään ajattelin esitellä teille, kuinka minun postaukset syntyvät tänne blogin puolelle teille luettavaksi. Mun mielestä
näitä tämäntyylisiä postauksia on todella mielenkiintoista lukea ainakin muiden blogeista.
1. Ideoiden miettiminen
- Voiko postausta tehdä ilman kunnon ideaa? Vastaukseni on, että todella todella harvoin. Välillä tulee hetkiä, jolloin alkaa spontaanisti kirjoittamaan luonnoksiin tekstiä, mutta niitä hetkiä on todella harvoin. Itse saan postauksiini ideat selailemalla muiden blogeja ja vanhoja postauksia, välillä muiden bloggaajien haasteista tai joskus selailemalla Pinterestistä ideoita. Joskus kesken kauppareissun saatan saada idean, joka lopulta päätyykin seuraavaksi aiheeksi tai postaukseksi blogiini. Ideoita voi siis syntyä missä vain ja milloin vain, ei niille ole tiettyä aikaa tai paikkaa. Monesti saatan nimenomaan pitää hetkiä, jolloin pohdin seuraavien viikkojen postauksia blogiini. Postausideoita keräilen omaan blogivihkooni. 

2. Suunnittelu
- Monesti aikaisemmin jätin postausten suunnittelun kokonaan tekemättä ja se näkyi tuloksessa aika rajusti. Nykyään jätän postauksen suunnittelun melko harvoin tekemättä. Joskus saatan luonnostella tekstiä valmiiksi postauspohjaan tai joskus muokata kuvia valmiiksi. Suunnittelussa tulee kiinnittää huomiota, siihen millaista itse haluaisi lukea ja millaista itse haluaisi nähdä. Tarkoituksena on hypätä siis lukijan saappaisiin. Minusta on itsestä tärkeää ajatella, mitä mieltä muut tulevat olemaan postauksesta. Suunnittelussa itselläni on vaikeinta miettiä otsikkoa, sen tulisi olla melko ytimekäs, mutta mielenkiintoa herättävä. Itselläni on siis ainakin vielä kehitettävää otsikoinnissa. 
3. Kuvat
- Itse vihaan tällä hetkellä romua kameraani, joka tekee kuviin todella paljon virheitä ja heijastaa kuvien värejä väärin. Tarkoituksena olisi hommata oikein kunnon bloggaukseen sopiva kamera lähikuukausien aikana. Kuvat ovat ehkä tärkein osa postausta, tiedostan sen itsekin. Monet lukijat haluavat katsoa pelkästään kuvia ja muodostavat kuvan blogista juurikin niiden avulla. Kuvien tulee nykyään olla laadukkaita, monipuolisia ja kirkkaita. Kaipaan myös kuvaukseen kehitystä ja rutkasti. Kuvien tulee liittyä postaukseen olennaisesti lähes joka kerta. Kuviin saatetaan tarvita kuvausapua, paljon vaihtuvia elementtejä, kuten tuotteita, vaatteita tai erilaisia taustoja. Joskus kuvien ottamiseen menee 10 minuuttia, joskus tarvitaan jopa tunti. 

4. Kuvien muokkaaminen
- Tällä luodaan lisää kirkkautta kuviin ja mahdollisia värivirheitä häivytellään pois. Itse pyrin muokkaamaan kuvia melko maltillisesti. Myönnän, että saatan omista kuvista poistaa yksittäisiä finnejä, mutta en sentään muuten lähde muokkaamaan itseäni. 
5. Postauksen kokoaminen
- Nyt yhdistetään aikaisempien vaiheiden tuotos. On tärkeä saada luonnollinen kokonaisuus ja tasapaino kohdalleen. Kokoamisessa tulee miettiä tekstin mahdollisia kohokohtia, joita haluaa korostaa. On tärkeä miettiä kuvien järjestystä, että mikä näyttää hyvältä missäkin kohtaa. On tärkeä huomioida myös kokonaisuudessa lukijoita. On hyvä olla kohtelias aina, tilanteesta riippumatta. 

6. Tarkista ja julkaise
- Viimeiseksi on hyvä tarkistaa tekstin mahdolliset kirjoitusvirheet. Itselläni on monesti se, että en huomaa heti kirjoittamiani virheitä, vaan tekstin on annettava olla ennen tarkistusta. Tarkistan myös kuvien järjestyksen. koon, sävyt ja mahdolliset linkit. Esikatselen kokonaisuuden ja saatan vielä muuttaa jotain ja sen jälkeen monesti alan olemaan valmis. Sitten lisään postauksen tunnisteet ja mahdollisen ajastuksen. Sen jälkeen julkaisen postauksen teille luettavaksi.
7. Ole tyytyväinen ja vuorovaikuta
- Tärkeintä on olla tyytyväinen lopputulokseen ja miettiä mahdollisia parannuksen kohteita seuraaviin postauksiin. Tärkeää on saada myös palautetta teiltä ja tietysti vastailla teille takaisin. Parasta tässä on uusiin ihmisiin tutustuminen ja teidän huiput kommentit!

 Kiinnostiko teitä tämä postaus? Kommenttia kehiin! :)

10 kommenttia

  1. Tämä oli todella hauska sekä muutenkin kaikinpuolin mukava postaus :) Tämän tyyppisiä ehdottomasti lisää!


    ♥ Vilhelmiina Lyydia
    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilhelmiina mielipiteestä sekä kommentista! :)

      Poista
  2. Hei täähän oli kyllä superkiva postaus! Voisin itsekin toteuttaa samantyyppisen, sen verran kivaa luettavaa tää on. :-)

    http://olderthanyesterday.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Milla! :) Ei muutakuin toteuttamaan..

      Poista
  3. Pystyn samaistumaan näihin vaiheisiin täydellisesti! Kiva idea, pitäisiköhän itsekkin tällainen tehdä? Panostan omaan blogiini kovin :)

    cloudstotheworld.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tekemään vain! Tulen sitten lueskelemaan sun rutiineja postauksiin :)

      Poista
  4. Tosi hyvä postaus!! :) Oon ite suunnitellut samanlaista :p

    kiiainnanmaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus!Erittäin mielenkiintoinen! Saanko lainata ideaa? Ei ole nimittäin käynyt mielessäkään tehdä tälläistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle! Ehdottomasti vaan tekemään postausta :-)

      Poista

Otan vastaan ehdotuksia, mielipiteitä, ruusuja ja risuja ♥ Kuitenkaan minun ei tarvitse omassa blogissani julkaista ilkeitä kommentteja, jotka eivät ole asiallisia.